Miksi ostaa oma toimitila Sulankaaren hallista?

Tietoa vastikkeista ja kirjanpidollisista asioista.
Ruokailutila

Kiinteistö Oy Sulankaari 8 (Sulankaari 8, Tuusula) valmistuu maaliskuussa 2023. Kyseessä on hallikokonaisuus, jossa on tarjolla eri kokoisia tiloja tuotantoon, varastointiin tai toimistotiloiksi. Halli on kooltaan 3910m². Kiinteistö Oy Sulankaari 8 on hakeutunut alv-rekisteriin. Kiinteistö Oy perii alvillisia vastikkeita liiketoimintakäyttöön tulevista tiloista:

  • Hoitovastike sisältää mm. lämmityksen, kiinteistöverot, kiinteistön täysarvovakuutuksen, lumenaurauksen, pihan kameravalvonnan, etäohjattavat liukuportit sekä kiinteän internetyhteyden.
  • Alv-vastike muodostuu yhtiön suoritettavien ja vähennettävien alvien erotuksesta. Lisäksi siihen sisältyy alv-laskentakulut.
  • Rahoitusvastike sisältää yhtiölainan lyhennykset, korot ja pankkikulut.


Kiinteistöyhtiö pyrkii tekemään vuosittain nollatuloksen, eli vastikkeet mitoitetaan vastaamaan yhtiön kuluja. Kiinteistöyhtiö ei rahastoi vastikkeita, joten yritykset voivat vähentää kaikki vastikekulut kirjanpidossaan vuosikuluina.

Kiinteistö Oy Sulankaari 8 yhtiölaina on otettu Orimattilan Osuuspankista. Ensimmäinen vuosi on lyhennysvapaa, jolloin lainassa on kiinteä 2,75% korko. Lyhennysvapaan jälkeen lainan korko on 12 kk euribor + 1,75%.

Myyntiesitteissä olevat vastikesummat ovat kaikki alvillisia. Vastikkeet on laskettu tietojen perusteella, jotka kohteesta on tähän mennessä käytettävissä. Vastikkeiden alv-osuuden yritykset saavat vähentää kirjanpidossaan.

Useimmat halliostajat ovat halunneet jättää yhtiölainan rahoitusvastikkeen muodossa maksettavaksi, koska rahoitusvastike kirjataan kirjanpidossa tuloslaskelmaan vuosikuluksi, jolloin se pienentää täysimääräisesti verotettavaa tulosta. Mikäli yhtiölainaosuutta varten yritys ottaa oman erillisen lainan, niin lainanlyhennykset kirjautuvat taseeseen ja tältä osin verotettavaa tulosta tulee enemmän yrityksen maksettavaksi.

Hallin ostamista varten tarvittava laina ja osakkeiden arvo tulee yrityksen taseeseen. Vastaavan kokoisen hallin vuokrasummalla lyhentää helposti lainaa ja samalla yrityksen tase vahvistuu.

Toimitilojen varaustilanne

Sulankaari 8 pohjakuva

Ota yhteyttä Juhaniin

Ota yhteyttä Jusacon

Juhani Rautio

Toimitusjohtaja

Lue myös nämä

energiatehokas hallitila säästää kuiluissa
Energiatehokkuus

Energiatehokas hallitila

Energiatehokkuuden merkitys korostuu energiakriisin aikana Tällä hetkellä vallitsevan ja mahdollisesti vielä pitkään kestävän eurooppalaisen energiakriisin vuoksi yritystilojen käyttökulut kasvavat. A-luokan energiatehokkaissa tiloissa sähkölaskun summa ei

Lue lisää »