Referenssit

Verhoomo sorsa referenssi
Katso video

Verhoomo Sorsa - Ilari Salonen

Hyötyautojen varusteluun erikoistunut Verhoomo Sorsa sai näyttävät toimitilat Jusaconilta. Kasvuhaluisen yrityksen vanhat tilat kävivät pieneksi – jos kasvua aiotaan tehdä, pitää muuttaa suurempiin tiloihin.

Jusacon vastasi kasvuhaluun ja muuttuviin tarpeisiin läpi rakennusprojektin. Verhoomo Sorsa tiesi, millaiset tilat halutaan. Toimitusjohtaja Ilari Salonen suosittelee Jusaconia kasvuhaluisten yritysten toimitilaratkaisijaksi:

”Heidän toimintatapansa perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Työn laatu on ollut äärettömän hyvää.”
Macser finland referenssi
Katso video
Suomen pakuhylly oy referenssi
Katso video
Lifa-air referenssi
Katso video
Referenssit Rajamaankaari 26

Kiinteistö Oy Rajamaankaari 26

Referenssit Ilvesvuorenkatu 37

Kiinteistö Oy Ilvesvuorenkatu 37

Referenssit Bostonin halli

Kiinteisto Oy Bostonin Halli

Referenssit Rajamaankaari 23

Kiinteistö Oy Rajamaankaari 23

Referenssit Rajamaankaari 10

Kiinteistö Oy Rajamaankaari 10

Referenssit Verhoomo Sorsa

Verhoomo Sorsa

Referenssit Rajamaankuja 4

Kiinteistö Oy Rajamaankuja 4

Referenssit Maskitehdas

tehdas hengityssuojamille

Kiinteistö Oy Amerintie 66

Asiakaspalautteet

”Suosittelen pitkälti kaikenlaisille yrityksille, koska Jusaconilla ja Juhanilla on kyky muuntaa tiloja yhtiön tarpeisiin sopivaksi joko rakennusvaiheessa tai sen jälkeen.”

– Marko Malinen

T:mi Service House Finland on keskittynyt huolto- ja remonttitoimintaan, johon sisältyy muun muassa aitaelementtien ja aitojen rakennusta sekä muuttojen aikainen varastointipalveluYrittäjä Marko Malinen on perustanut yrityksen vuonna 2006 – toiminta on lähtenyt liikkeelle matkailuauto- ja ajoneuvovuokrauksesta. Malinen toimii edelleen yrityksen toimitusjohtajana ja pyörittääkin palveluita pääsääntöisesti yksin. Kun tarvitaan lisätyövoimaa, Malista auttavat hänen poikansa.

Tarve uusista tiloista syntyi Malisen muuttaessa pois edellisestä kiinteistöstään, jossa hänen vanhat toimitilat sijaitsivat. Malinen etsi uutta toimipaikkaa pääosin internetistä, ja Jusaconin Nurmijärven kiinteistö löytyikin toimitilat.fi -sivulta. Malisen mukaan kaikki sujui moitteitta hallin ostovaiheesta alkaen, vaikka aikataulut olivat tiukat. Kaikki mitä sovittiin Juhanin kanssa suullisestikin, pidettiin loppuun saakka.

Lopulliseen ostopäätökseen vaikutti se, että halli oli vasta rakennettu ja siinä on rakentajan vastuu rakennusratkaisuiden toimivuudesta. Halliosaketta oli mahdollista myös muokata omien tarpeiden mukaiseksi – halliin tehtiinkin lisäksi parvi ja pieniä putkitöitä. Kun Malinen teki ostopäätöksen, Nurmijärven kiinteistön rakennus ja pihat olivat jo valmiina. Oston jälkeen tehtiin vielä lattian pinnat, parvi ja putkityöt. Mitään yllätyksiä ei tullut, vaan kaikki jälkirakennustyöt menivät sovitusti ja aikataulut pitivät.

Yhteydenpito hoidettiin alkuun kiinteistövälittäjän kautta. Jatkorakentaminen ja sen jälkeinen yhteydenpito on sujunut moitteitta Juhanin kanssa, hyvässä yhteishengessä. Malinen toteaakin, että voisi suositella Jusaconin hallitiloja kenelle tahansa omaa toimitilaa tarvitsevalle: ”Suosittelen pitkälti kaikenlaisille yrityksille, koska Jusaconilla ja Juhanilla on kyky muuntaa tiloja yhtiön tarpeisiin sopivaksi joko rakennusvaiheessa tai sen jälkeen”.

T:mi Service House Finland on keskittynyt huolto- ja remonttitoimintaan, johon sisältyy muun muassa aitaelementtien ja aitojen rakennusta. Yhtä suuressa osassa T:mi Service House Finlandin toiminnassa on muuttojen aikainen varastointipalvelu – palveluna muuton aikaisten tilapäisjärjestelyjen toteutus. Nämä palvelut tuotetaan pääsääntöisesti yhdessä kiinteistövälitysfirmojen kanssa.

”Yhteydenpito toimi loistavasti Juhanin kanssa, aina sai kiinni kun tarvitsi kysyä. Juhanin kanssa oli helppo toimia. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.”

– Jukka Vallineva

Millaisia kokemuksia MP Controlin Jukka Vallinevalla on ensimmäisen oman toimitilan hankinnasta ja rakennuttamisesta? Mitä asioita tilan hankinnassa ja rahoituksessa tulee eteen, joita ei etukäteen tule ajateltua?

MP Control on yritys joka on mopojen, mopoautojen ja skootterien myyntiin ja korjaamiseen keskittynyt yritys. Se tarjoaa myös muun muuassa mopojen talvisäilytystilaa. Yrityksellä on toimipiste Vantaan Varistossa ja varasto ja oikomispiste Espoossa.

MP Controlilla oli pitkään toimipiste Espoon Lintuvaarassa, jossa sillä oli vuokratilat ja joka oli sijainniltaan varsin hyvä. Vuonna 2015 Jukka Vallineva sai kuitenkin tiedon, että rakennus jossa ollaan vuokralla, tullaan purkamaan muutaman vuoden sisään. Siitä käynnistyikin nopeasti uusien toimitilojen etsintä.

Ensisijaisena ajatuksena oli löytää sopivat tilat Vantaalta, mutta kartoituksen edistyessä huomattiin ettei tilan löytyminen olekaan niin helppoa. Tiloja tuli etsittyä monesta paikasta, mutta tuntui, että suurin osa tiloista on aivan liian pieniä yrityksen tarpeisiin nähden, autotallin kokoluokkaa. Vaihtoehtona oli useamman tällaisen pienemmän tilan yhdistäminen, mutta tällöin hinta olisi noussut todella korkeaksi. Samoin harvoja löytyneitä suuria tiloja katsottaessa todettiin että hinta karkaa aivan liian korkeaksi.

Sitten yhtenä päivänä postiluukusta kolahti esite Jusaconin rakenteilla olevasta hallista. Jukka kävi tutustumassa halliin ja varasikin pikaisesti tilan vakuututtuaan rakentajien ammattitaidosta ja rakentamisen laadusta.

Ensiksi Jukka ajatteli maksaa pankkilainalla pois koko tilan, mutta kysyttyään neuvoa Suomen Yrittäjistä totesi, että Jusaconin tarjoamassa mallissa, jossa halliosakeyhtiöllä on suuri kiinteistölaina, saadaan paras hyöty yritykselle. Sidottava pääoma on kohtuu pieni ja yhtiölainan korkokuluineen saa lisäksi vähentää verotuksessa, josta tulee merkittävä hyöty yritykselle ajan kanssa. Nyt oman tilan lyhennykset ja muut maksut ovat samaa luokkaa kuin vuokraa maksettaessa, mutta muutaman vuoden päästä tila on maksettu omaksi ja lyhennykset ovat lisäksi verovähennyskelpoisia.

Projekti eteni niin, että halli valmistui hiukan luvattua nopeammin. Tämän jälkeen Jusacon teki MP Controlille tilaan vielä parven. Miten ensimmäisen toimitilan hankinta ja yhteistyö sitten sujui? ”Yhteydenpito toimi loistavasti Juhanin kanssa, aina sai kiinni kun tarvitsi kysyä. Juhanin kanssa oli helppo toimia. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.” Jukka Vallineva kertoo.

Toimitilan rahoitukseen, hankintaan ja rakennuttamiseen liittyy monenlaista selvitettävää. Jukka totesikin ensimmäisestä yritykselle ostetusta toimitilasta ”Minulla kävi hyvä tuuri että oli tuollainen kaveri kuin Juhani, kun ensimmäistä ostettiin.”

MP Control Oyn kotisivut
http://www.mp-control.fi

”Rakentaminen on aina luottamusbisnestä, kun rakennetaan uutta niin täytyy vain luottaa, että urakoitsija rakentaa laadukkaasti ja työt valmistuvat sovitussa aikataulussa.”

– Janne Patama

Rakenne & Saneeraus Patama Oy on yritys, joka on keskittynyt erilaisiin korjausrakentamiseen liittyviin saneerauksiin ja remontteihin Uudellamaalla, niin sisällä kuin ulkona, ja työllistää noin 10 henkilöä.

Rakenne & Saneeraus Patamalla oli noin viisi vuotta toimipiste Espoon Kivenlahdessa, jossa se toimi vuokratiloissa. Vuokratiloissa ollessa kypsyi ajatus oman tilan ostamisesta. Kun sitten sopiva tila löytyi Jusaconilta ja todettiin, että kuukausittaiset kustannukset laskevat noin tuhannella eurolla ja päästään omaan uuteen tilaan, ei tilan vaihto ollut vaikea ratkaisu.

Rakenne & Saneeraus Pataman toimitusjohtaja Janne Patama totesi yhteistyöstä Jusaconinen kanssa ”Rakentaminen on aina luottamusbisnestä, kun rakennetaan uutta niin täytyy vain luottaa, että urakoitsija rakentaa laadukkaasti ja työt valmistuvat sovitussa aikataulussa.”

Tässäkin tapauksessa luottamussuhde oli tärkeä: yritys oli irtisanonut vuokratilat jo ennen hallin valmistumista, koska luotettiin, että aikataulut pitävät. Janne mietti jälkeenpäin, että ”mihin ihmeeseen oltaisiin kaikki yrityksen tavarat saatu, jos hallin rakentaminen olisi myöhästynyt luvatusta. Oltaisiin oltu tosi pahassa jamassa.” Halli valmistui kuitenkin aivan luvatussa aikataulussa ja Janne yrityksineen pääsi muuttamaan hyvissä ajoin omiin tiloihin.

Tilaan on rakennettu WC- ja kylpyhuonetilat yrityksen työmiehille sekä myös toimistoparvi. Janne Patama toteaakin omasta ja myös muiden hallin osakkailta kuulemansa perusteella, että voisi suositella Jusaconin hallitiloja kenelle tahansa omaa toimitilaa tarvitsevalle.

Rakenne & Saneeraus Patama kotisivut 
http://rakpatama.fi/

”Juhani oli siinäkin mielessä oikea kaveri, että hän tukee hyvin. Rakennusalalla on paljon sellasta karheakätisyyttä, eli ei pystytä kohtaamaan asiakkaan toiveita ja haaveita, mutta Juhani pystyy venymään niihinkin.”

– Tomi Laukkanen
“Kaikki mitä olen halunnut, on saatu, kaikki muutokset, mitä on tarvittu. Jokaiseen pyyntöön on tullut vastaus, että ilman muuta onnistuu, tehdään niin kuin te haluatte. Rehellistä bisnestä, kaikki on läpinäkyvää, ei jää mitään kysymysmerkkejä.”

– Albert Innos

“Ei ole niin, että jätä viesti vastaajaan, vaan Juhani tuli itse paikan päälle ja näytetään tilat. Kun kysyin hintoja, ei ollut ollenkaan sellaista, että ‘Laita kysely johonkin ja odota, ja mitä sä haluat’, vaan saman tien oli pdf-tiedosto, josta näki kustannukset ja mitä tulee maksamaan. Kilpailijalle piti lähettää sähköpostia, toimittaa yrityksen kaikki tiedot. Mutta Jusaconilta tuli kaikki kerralla.

Kaikki mitä olen halunnut, on saatu, kaikki muutokset, mitä on tarvittu. Jokaiseen pyyntöön on tullut vastaus, että ilman muuta onnistuu, tehdään niin kuin te haluatte. Rehellistä bisnestä, kaikki on läpinäkyvää, ei jää mitään kysymysmerkkejä.”

“Asiakaspalvelu ratkaisi. Juhani vakuutti osaamisellaan. Juhani oli halukas muutoksiin tiloissa, mutta myös alv-joustoon. Meille tuli fiilis, että nyt on löytynyt sellainen kumppani, johon voi luottaa.“

– Kimmo Jäppinen

“Meidän toiminta on sellaista, että homma ei voi olla tauolla hetkeäkään. Valmista tilaa meille ei oikein löydy mistään, pitää räätälöidä. Isoja toimijoita on vaikea saada kiinni, eikä meidän tarpeita huomioida. Jusacon on sopivan kokoinen kumppani.

Asiakaspalvelu ratkaisi. Juhani vakuutti osaamisellaan. Juhani oli halukas muutoksiin tiloissa, mutta myös alv-joustoon. Meille tuli fiilis, että nyt on löytynyt sellainen kumppani, johon voi luottaa.“