Energiatehokas hallitila

energiatehokas hallitila säästää kuiluissa

Energiatehokkuuden merkitys korostuu energiakriisin aikana

Tällä hetkellä vallitsevan ja mahdollisesti vielä pitkään kestävän eurooppalaisen energiakriisin vuoksi yritystilojen käyttökulut kasvavat. A-luokan energiatehokkaissa tiloissa sähkölaskun summa ei kuitenkaan nouse läheskään samalla tavalla korkeuksiin kuin energiatehokkuudeltaan matalammissa tiloissa.

Jusacon on rakentanut erilaisten yritysten käyttötarkoituksiin räätälöityjä energiatehokkaita hallitiloja toimintansa alusta saakka, koska toimitilojen käyttökustannusten pitäminen mahdollisimman alhaalla vaikuttaa suoraan yrityksen tulokseen positiivisesti myös ”normaaleina” aikoina.

Mistä toimitilan A-luokan energiatehokkuus sitten koostuu? Avaintekijöitä ovat kauko-/maalämpö, aurinkopaneelit ja led-valaistus, joissa energia-alan murroksesta johtuvat hinnannousut eivät näy samalla tavalla kuin perinteisissä, huonommalla hyötysuhteella sähköä käyttävissä lämmitys- ja valaistusmuodoissa. 

1970-luvulla rakennetun hallin vuosikustannukset voivat olla viisinkertaisia modernin hallin kustannuksiin verrattuna

Tilanne konkretisoituu, kun vertaillaan käyttökulujen muodostumista uuden ja energiatehokkaan ja esimerkiksi 1970-luvulla rakennettujen hallien välillä.  2020-luvulla valmistuneen, 250 m2:n hallitilan käyttökustannukset ovat vuodessa 2 607 euroa, kun vastaavan kokoisen 1970-luvun, öljylämmitteisen hallin kustannuksiksi muodostuu vuositasolla 12 826 euroa.

Ero on vanhemman hallin – ja sen kulujen maksajan – tappioksi peräti viisinkertainen. Kustannusten keskinäinen suhdeluku ei muutu isompiakaan halleja vertailtaessa, mutta tällöin nykyaikaisella halliratkaisulla säästettävä rahasumma alkaa olla jo varsin merkittävä: 1 000 m:n kokoisessa hallissa se on 49 560 euroa vuodessa! 

Vertailu eri aikoina ja eri lämmitystavoilla rakennettujen hallien kustannuksista.

Energian säästölaskuri

Alla olevalla laskurilla voit laskea potentiaalisen säästön jonka saavutat vaihtamalla toimitilasi vanhasta sähkölämmitteisestä tai öljylämmitteisestä hallista moderniin. 

Lisää laskuriin nykyisen hallisi lämmitystapa sekä neliöt niin laskuri kertoo suuntaa-antavan vuosisäästön.

Laskelmat perustuvat energiatodistusten laskennallisten kustannusten mukaisiin kustannuksiin.

Laske kuinka paljon säästöä saat vuodessa!

Energiatehokkaita hallitiloja myytävänä ja vuokrattavana

Pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle halleja rakentava Jusacon sekä myy että vuokraa A-energiatehokkaita tiloja yrityksille. Varastoiksi tai tuotantoon soveltuvat, tarvittaessa yrityksen toiminnalle sopiviksi räätälöitävät tilat ovat hoitovastikkeeltaan edullisia juuri korkean energiatehokkuutensa ansiosta.

Vuokrattavissa hallitiloissa on yrittäjän kannalta oleellista, että lämmitys kuuluu vuokraan, jolloin vuokralainen ei koe ikäviä yllätyksiä sähkölaskua silmäillessään.

Lue myös nämä